22 59 19 80 / 950 21 311 cic@cic.no

“Vi var veldig fornøyd med oppfølgingen fra CIC igjennom hele planleggingsprosessen. CIC med sin kompetanse på New York la opp til et interessant og variert program innenfor våre fagområder. I tillegg et hyggelig sosialt program med trendy restauranter i god balanse med det nostalgiske. CIC ligger alltid i forkant, er gode på presentasjoner og en hyggelig samarbeidspartner.”

 

Lisbeth Halseth – Sivilarkitekt MNAL, partner
LPO Arkitekter

The New Museum New York

Byvandring med vår arkitekt-guide med besøk blanyt annet på The New Museum. The New Museum er et vertikalt museum i den egentlige betydning av ordet. Opplevelsen og formidlingen er tett knyttet sammen med de besøkendes bevegelse opp og ned gjennom bygningen. Museet består av syv rektangulære og søylefrie bokser av ulik størrelse som er stablet opp på hverandre, og knyttet sammen gjennom en hovedsjakt som inneholder heiser og trapper.

Vi hadde også glede av besøket på MoMa, The Met, The Whitney Museum og Guggenheim Museum.

Byvandring Lower Manhattan

Vandring gatelangs med dyktig arkitekt-guide, som fortalte oss om de historiske bygninger med vekt på de eldste skyskraperne fra begynnelsen av 1900-tallet. Vi besøkte bl.a. Memorial 9/11. Anlegget er en hyllest til de 3000 som ble drept under terroraksjonen 9. september 2001. Det består av et parkanlegg med 2 vannbasseng som er plassert i fotavtrykkene etter hvor  «Twin Towers» engang stod.

Jubileumshotell LPO

The Standard Hotel, Highline Hotel, Meatpacking, New York
«The design spans – and expands on – a century of modern architecture”

 

Vanity Fair

New York`s High Line

Med vår arkitekt-guide besøker vi «High Line», rett utenfor døren til vårt hotell The Standard Hotel, i hjertet av Meatpacking District. I 1999 foreslo beboerne i Manhattens vestkant renoveringen av en forlatt jernbane linje og snu den til en park. Hva som er spesielt med High Line er at den er bygget på en jernbane høyde, som går gjennom cirka 16 blokker, med tilgang til heis og gateinnganger langs veien. Parken ble ferdigstilt fase 1 i 2006, fase 2 i 2011. Forlengelse nordover er under bygging.

New York`s Low Line

En annen gruppe New Yorkere planlegger et lignende prosjekt «Low Line» i Lower Manhattan East området. Transformasjon av et underjordisk logistikkanlegg for New York Post Office til flerbruksarena for folk flest. Prosjektets bærende idé var å transportere dagslys via fiberoptiske kabler ned til anlegget.

New York Dining with a view
across a bridge, over a river and into a dream

The River Café er en av New Yorks og Amerikas mest unike restauranter beliggende under Brooklyn Bridge med fantastisk utsikt av New York Skyline og The Statue of Liberty. The River Café åpnet sine dører i 1977 i et øde, forlatt området nede ved Brooklyn Dock. Foruten eieren Michael Buzzy O`Keeffe, var det ingen som hadde tro på at restauranten ville overleve. Han fikk avslag fra samtlige banker i New York

The River Cafe var venue for LPO sitt 30-årsjubileum – i dag et sted som er kjent for det ypperste av mat, service og setting.

We always strive for perfection and never compromise with quality.
The River Café

 

Besøk i The Chrysler Building

Vi dekker en del av Midtown Manhattan, som inneholder en rekke landemerker med et utvalg som dekker 100 år, fra historiske arkitektoniske stiler til moderne stil. Vi går inn og opplever disse bygningene, og diskuterer deres arkitektoniske kompleksitet. En spesialisert NY arkitekt-guide følger med på alle besøk til blant annet The Chrysler Building, The Lipstick building, The Freedom Tower, Grand Central Station og Empire State Building.

 

 

 

Rooftop Farm – Brooklyn Navy Yard, Building no 3

Verdens største takhage på taket av en av bygningene i det fraflyttede Brooklyn Navy Yard. elleve etasjer over East River. Med utsikt mot Manhattan Skyline vokser planter og grønnsaker upåvirket av bylivet nede på bakken. Her dreneres over en million overvann hvert år. Noe som også bidrar til å redusere mengden avløpsvann som flyter over i byen.

 

 

Personer

Dager

Måneders planlegging

Vel gjennomtenkt studiebesøk, planlagt ned til minste detalj

CIC er med på å skape våre kunders suksess

Telefon 22 59 19 80