22 59 19 80 / 950 21 311 cic@cic.no

Ålesund blir ofte omtalt som en av de vakreste byene i Norge, og National Geographic har kåret byen til en av verdens vakreste havnebyer.

 

 

 

Ålesund har knapt 68.000 innbyggere, men årlig kommer det flere millioner turister for å besøke byen. Det er mest cruiseturister som kommer til byen, men trekker også til seg flere norske turister og forretningsreisende.

Ålesund passer utmerket som konferanseby med sine flotte konferansehoteller. CIC har akkurat gjennomført vårmøte med både faglig program og festmiddag for en av våre gode kunder med 100 deltakere. Dette med stor suksess! Det var også tid til å utforske byen med en fantastisk lokal guide.

Tross typisk vestlandsvær med regn og vind ble denne turen en av høydepunktene i arrangementet. Det kan virkelig anbefales!

Thon Hotel Ålesund var vertshotellet for konferansen vår, og leverte 100% med både hyggelige ansatte og god service. Hotellet ligger vakkert til i sjøkanten, ved innseilingen til Ålesund Havn.

Hotellet ble totalrenovert i 2021, og har 175 gjesterom og suiter, treningsrom, bar og restaurant som strekker seg over to etasjer.
Konferansesenteret har toppmoderne teknisk utstyr og nydelig utsikt over havet. Hotellet har også en egen brygge med fem båtplasser.

 

Den perfekte avslutningen på konferansen var en tur opp de  418 trappetrinnene til utsiktpunktet på Aksla. Byfjellet Aksla øst i Ålesund er bare 189 meter høyt, men panoramaet over jugendbyen er rett og slett fantastisk. Utsikten fra toppen byr på en uforglemmelig utsikt over skjærgård, bysentrum og de majestetiske Sunnmørsalpene.

Ålesund fikk sine vakre bygninger og spennende arkitektur i jugendstil etter en voldsom brann i 1904. Mye av byen brant ned, mer enn 800 hus ble berørt av flammene. På mirakuløst vis krevde denne katastrofale brannen bare ett liv, men over natten mistet 10.000 mennesker hjemmene sine. En bølge av solidaritet feide over landet og de berørte innbyggerne fikk mye støtte, og spesielt nabobyene sendte mye nødhjelp. Gjenoppbyggingen startet kort tid senere, og på løpet av ca. syv år ble byen gjenoppbygd, for det meste i jugendstil.

Fun fact! Ålesund har mye å være stolte av, deriblant en stor «produksjon» av kjente personer. Vi nevner i fleng : John Arne Riise (fotballspiller), Nina Haver-Løseth (alpinist), Kristin Krohn Devold (næringslivstopp), Ørnulf Opdahl (kunstner), Sigrid (artist), Cecilie Skog (eventyrer), Terje Sporsem (komiker), Edvard Moser (forsker), Tale Maria Krohn Engvik, «Helsesista» , Mariann Thomassen, «Surferosa» (artist) og Jørgine Massa Vasstrand (treningsprofil).

Byen er virkelig vel verdt å besøke, selv i typisk vestlandsvær. Husk! Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.