22 59 19 80 / 950 21 311 cic@cic.no
Vi er igjen på eventyrlige Svalbard.
Svalbard må ses og oppleves. Et eventyr uten sidestykke!
Jakten på nordlyset i november og desember er nettopp tiden for dette. I mørketiden er det nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som bergtar de som gjester Longyearbyen og Svalbard.
Det blå lyset i overgangen mellom mørke og lyset gjør virkeligheten til det reneste eventyr. Omgivelsene blir til fantastiske kunstverk.
Grip muligheten nå
Ta med deg dine kollegaer og legg årets firma julebord til Svalbard og opplev bl.a. det magiske nordlyset.
På denne tiden av året kan ikke noe annet sted måle seg med de opplevelser og minner du tar med deg hjem fra Svalbard.
Opplev polarnetter, stjernehimmelen og nordlyset hele døgnet på nært hold kombinert med skreddersydde spennende, eksotiske opplevelser sammen med gode kollegaer.
Polarnattsafari
Vi frister med Polarnattsafari, kanskje er vi heldig og kommer over isbjørner. Det finnes ca. 3500 isbjørner på Svalbard, som bor for det meste ved fjordene, hvor det finnes vann, is og sel.
På grunn av sikkerheten er det ikke lov å bevege seg utenfor Longyearbyen uten skytevåpen. På våre turer har vi alltid med et team av sikkerhetsvakter, våpen og nødvendig utstyr.
Sikkerhet står alltid i forsetet.

Muligheter for besøk i de gamle gruvene, lunsj underveis i gammen på villmarks campen Barentz, eventyr i frost og iskrystaller med is-grottetur på truger, «polvask» på Nansens vis for de riktig barske eller den ultimate manndomsprøven med isbading premiering og diplom.
Tempelfjorden og båttur blant isflakene og kanskje en og annen isbjørn kommer svømmende.

Vi lærer å kjøre hundespann, vi farter rundt på hundeslede eller setter nesen og snøscooterne mot for eksempel Barentsburg, en gammel russisk gruveby med ca. 500 innbyggere. Byen er nå total renovert og stod ferdig i 2015. Der finnes ingen veiforbindelse hit. Fra Longyearbyen må du enten bruke snøscooter eller båt i den isfrie perioden av året.
Eller vi kan besøke spøkelsesbyen Pyramiden, også en gammel russisk by. Byen ble forlatt sommeren 1998, men bygninger og infrastruktur er fortsatt intakt. En spesiell opplevelse.

Mulighetene er mange og opplevelsene unike.

Adventdalen et must
Vi tar deg ut av Longyearbyen og inn i polarnatten, på hundesleder eller på snøscootere, med sommerfugler i magen, godt innpakket og godt sikret for eventuelt møte med isbjørn. Det er det vi alle med skrekkblandet fryd drømmer om!

Du får oppleve bl.a. elvedeltaet i Adventdalen, vi passerer den gamle flystripen, videre langs Operafjellet til Jernsenga. Langt inne i Adventdalen står det utrolig nok to jernsenger og en gammel ovn. Dette er blitt et kjent veimerke her på Svalbard og tro det eller ei et gps-punkt. Så kan man jo spørre seg hvor kommer nå disse jernsengene fra?
I 1961 var det 5 mann, bl.a. revisor Kristen Bøen revisor i Norske Skog, og en gammel Weasel beltevogn på vei nedover Adventdalen. Med seg hadde de tre jernsenger, en gammel dør og en ovn som de hadde byttet ut fra Passhytta. Da de kom til Adventelva, foreslo Bøen at de satte igjen møblementet som et veimerke. Bakgrunnen var når de var ute med hundespann i mørketiden kunne det være vanskelig å treffe på Adventelva som de fulgte gjennom dalen. Hvor det ble av den tredje sengen er fortsatt et mysterium.

Du får også oppleve naturfenomenet Pingo, som oppstår i de områder hvor det forekommer permafrost og isbreer.

Hotellet ved verdens ende
Etter en hel dag med enten båtsafari langs kysten eller snøscooter og hundeslede over breer, fjell og frosne fjorder, kan det være godt å sjekke inn på Hotell Isfjord Radio.
Isfjord Radio, utposten som det den gangen var, ble bygget i 1933. Røff og robust fra utsiden men moderne og komfortabelt på innsiden.

Isfjord Radio ligger ytterst på Kapp Line, lenger nord kommer du ikke, i avstand ca. 90 km fra Longyearbyen.

Her på hotellet gjør vi akkurat som de originale stasjonsbesetningen gjorde for et par tiår siden. Her samles gruppen rundt spisebordet til middag og nyter arktiske delikatesser, mens det prates ivrig
om dagens spennende opplevelser.

Topp turer – ut på tur aldri sur…
Ta med kollegaer ut på ski i magisk landskap, lunsj underveis på isbreene eller vår «pop-up» camp med lavoer, bål og servering av varm mat.

Disse turene er alltid en suksess. En sliten og fornøyd gjeng som har kanskje sprengt litt grenser. Disse turene gjør man ikke i mørketiden som er fra 26 oktober til 15 februar.

Polarnatt i lavo
Hvorfor ikke opplever en natt ute i det fri, hvor vi skaper vår egen lille «bacecamp», med oppvarmede lavoer, skinnfeller, åpen peis, god mat og drikke, og de gode historiene.
Godt vakthold om en isbjørn familie skulle dukke opp i de sene nattetimer.
Stemningsfulle omgivelsene som skaper en helt spesiell ramme rundt en firmatur med fokus på samhold, og de gode samtalene.
Longyearbyen og Huset
En eller to av nettene tilbringer vi på ett av hotellene i Longyearbyen.
På Huset kan vi tilrettelegge for årets julebord, kjent for sin rikholdige vinkjeller med over 20.000 flasker.
Her finner du selv viner for den kresne. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen «Best Award of Excellence» fra Wine Spectator.

I 1951 ble Huset bygget og skulle fungere som et forsamlingshus. På grunn av det store klasseskille som i sin tid eksisterte i Longyearbyen, måtte Huset bygges på «nøytral grunn». Derfor ligger stedet litt utenfor bykjernen. I årenes løp har Huset hatt mange funksjoner bl.a. som skole, sykehus og posthus. I dag er stedet en restaurant kjent for sitt ypperlige kjøkken og vinkjeller.

Jakten på Nordlys om bord på Hurtigruten.
Her kan vi også kombinere firmatur og julebord om bord på Hurtigruten i farvannene rundt Svalbard.
Vi legger til i Longyearbyen og tar deg med på Nordlysjakt med beltevogn, snøscootere eller med hundesleder.

Svalbard
Longyearbyen på Svalbard er en ca. 3 timers flytur fra Oslo, et av verdens største områder med uberørt natur, 78 grader nord.
Gjennomsnitts temperatur på Svalbard er -14 grader i vintersesongen, men du må regne med temperaturer ned mot -20/-30 grader, og en årlig nedbør på kun 200-300 millimeter og kan beskrives som en «arktisørken».

Spitsbergen er den største øya på Svalbard, og kun den øya som er permanent befolket. Den største bosetningen er i Longyearbyen med ca 2500 innbyggere. Ellers små bosetninger I Barentsburg, Ny Ålesund og Sveagruva i tillegg til mindre forskningsstasjoner og meteorolgoiske stasjoner på Hornsund, på Hopen og på Bjørnøya.

Midnattssol fra 20 april til 23 august.
Mørketid fra 26 oktober til 15 februar.

CIC event congress har hatt mange ulike jobb oppdrag på Svalbard i løpet av de siste 22 år, og mye har skjedd på øya siden 1995.

Et perfekt sted for små og store grupper enten det er i forbindelse med et kick-off, teambuilding eller rett og slett bli bedre kjent på tvers av avdelinger eller kontorer. Dette bidrar til å bygge enda sterkere bedriftskultur.

Ta kontakt for en uforpliktende prat på 22 59 19 80 eller send oss en e-post på cic@cic.no